“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Të dilet nga Haremi për të bërë umre për një të afërm

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Sherh Ighathat-il-Lahfan (46)
Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Ighastah%20%20-%2024%20-0%202%20-%201437-01.mp3
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Pasi të kem bërë umren unë dua të dal nga Haremi për të bërë umren për një të afërm të vdekur, pa e hequr ihramin tim. A është veprimi im i saktë?

Përgjigje: Dijetarët refuzojnë që të dilet nga Haremi për të bërë një umre tjetër. Është më mirë që ti të qëndrosh në xhaminë e shenjtë se sa të bësh një umre tjetër.

Shpërndaje: