Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Të folurit për gabimet e pushtetarëve është prej metodologjisë së Mu’tezilive

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://alfawzan.ws/sites/default/files/bryhari–1427-11-12.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Të folurit për gabimet e pushtetarëve nga minberet, a është prej metodologjisë Selefite?”

Përgjigje: “Jo. Kjo është prej metodologjisë së Mu’tezilive. Folja e tyre nga minberet i nxitë njerëzit kundër pushtetit, gjë e cila bën që këta njerëz ta humbasin besimin në ta dhe të rebelohen kundër pushtetarëve.

Gjithashtu, kjo i nxitë të devijuarit dhe ata të cilët kanë ideologji të devijuara (që të marrin hapa kundër shtetit). Prandaj, në asnjë mënyrë nuk lejohet të përflitet udhëheqësi mysliman nga minberi (apo në ndonjë formë tjetër).”

Shpërndaje: