“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Të gjitha gjërat bëhen në ‘tek’ e jo në ‘çift’

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://youtu.be/tRHyIMZsAkA

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Gjërat ‘tek’ a bëhen në të gjitha ato të lejuara , për shembull: kur pimë kafe e gjëra të tjera, apo kjo gjë është specifike vetëm në gjërat të cilat kanë ardhur në hadith?”

Përgjigje: “Po, kjo është në të gjitha gjërat. Teku është gjë e mirë edhe atëherë kur bën istixhmar (mënjanimi i ndyrësirës së madhe me gurë). Dihet se Profeti (sal Allahu alejhi ue selem!) e bënte këtë gjë me guralecë tek, gjithashtu kur hante hurma ato ishin në numër tek, e kështu me radhë. Pra, çdo gjë dhe çdo veprim është mirë të bëhet në tek, ngase kjo është Sunnet i Profetit. Pra, edhe nëse ti pi diçka, është mirë të marrësh frymë tre herë e jo vetëm dy herë.”

Shpërndaje: