Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Të gjitha gjymtyrët duhet të lagen

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: Sherh Ighathat-il-Lahfan (29)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/ighastah%20%20-%2025-12-1435.mp3

Data e fetvas: 25/12-1435 ose 19/10-2014

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Kam dëgjuar se lidhur me abdesin, uji duhet të rrjedhi mbi pjesën e trupit, e cila më ka shkaktuar vështirësi dhe më ka shtyrë të teproj në përdorim të ujit në veçanti kur lahem. Cili është vendimi mbi këtë?”

Përgjigje: ”Po, uji duhet të rrjedhë mbi pjesën e trupit. Nëse ndonjë nga pjesët e trupit nuk laget abdesi është pavlefshëm. Uji duhet pra duhet ta lagë gjymtyrën në tërësi. Ndërsa fërkimi është vetëm një shtesë. Megjithatë, mjafton që uji të lagë gjitha pjesët e trupit.”

Shpërndaje: