Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Të gjitha mizat do të hyjnë në zjarr përveç bletës

Imam Ali bin Muhammed bin Arak el-Kinani (v. 963)
Burimi: Tenzih-ush-Shari´ah el-Marfu´ah (2083)
Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Profeti (salAllahu alejhi ue selem) ka thënë:

“Të gjitha mizat do të hyjnë në zjarr përveç bletës.” 1

Disa dijetarë kanë thënë se insektet nuk do të hyjnë në zjarr për t’u ndëshkuar, por për të ndëshkuar banorët e zjarrit duke rënë mbi ta. Allahu (Te ala) na mbroftë nga dënimi i Tij.

__________________________________________

1 Autentik sipas Albanit në “Sahih-ul-Xhami” (3442).

Shpërndaje: