“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Të gjithë Jemenasit obligohen që të dalin në xhihad kundër Huthijjinëve

Alameh Rabi bin Hadi el-Medkhali 

Burimi: http://www.sahab.net/forums/index.php?showtopic=148368

Data e fetvas: 15/1-1436 ose 7/11-2014

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Shejkhu i jonë! Allahu iu ruajttë! Me çfarë i këshilloni banorët e Jemenit në (qytetin) Aden dhe në qytetet e tjera, në lidhje me Huthijinët (Shiat), Allahu iu ruajttë?”

Përgjigje: ”Unë i këshilloj të gjithë Jemenasit, kudo që ata ndodhen në çdo cep të Jemenit me përjashtim të Huthijinëve, që të mobilizohen në dy apo tri grupe, në dy apo tri zona kundër atyre Huthijinëve Rafidij Batinij-je, të cilët janë armiqtë më të mëdhenj të islamit, të sahabëve të ndershëm dhe Ehli-Sunnetit dhe Xhematit.

Kjo lufta e tyre e poshtër është për shkak të armiqësisë të madhe që ata kanë ndaj islamit dhe myslimanëve gjatë gjithë historisë. Unë mendoj se të gjithë banorët e Jemenit në Ib-b, Teiz, Aden, Bejda etj, dhe madje edhe në San`a, të mobilizohen në grupe të forta që ta shkatërrojnë atë grupacion, ta zhdukin atë dhe fitnet e tij. Nuk duhet të lehtësohen (në luftimin) ndaj tyre, sepse kjo (luftimi i tyre) është nga xhihadi më i madh.
Pasha Allahun, nëse Jemenasit do tu dorëzohen Huthijinëve do të humbasi islami plotësisht dhe do të bëhet Jemeni sikurse Irani ose më keq. Duke treguar armiqësi ndaj sahabëve, duke luftuar Kuranin dhe gratë e të Dërguarit salAllahu alejhi ue selem. Ata janë të obliguar që të qendrojnë me seriozitet dhe me vendosshmëri dhe të përdorin çdo mundësi që ta shfarosin këtë fitne dhe ta ngrejnë lart flamurin e islamit të vërtetë.

E lus Allahun që t`ia mundësojë këtë gjë, që t`i bashkojë ata në të vërtetën, t`i forcojë rreshtat e tyre, t`i ndihmojë dhe të ngrehet fjala e tyre. Zoti i jonë i dëgjon lutjet dhe selavatet janë mbi të Dërguarin tonë Muhamed, mbi familjen e tij dhe mbi shokët e tij.”

Pyetësi: “Allahu ua shpërbleftë me të mira o shejkhu jonë dhe Allahu iu dhëntë bereqet!.”

Shpërndaje: