Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Të gjithë me përjashtim të Hauarixhëve

Imam Muhammed Nasirudin el-Albani (v. 1420)

Burimi: Silsilat-ul-Ahadith es-Sahihah (7/1241)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

”Ashtu si më parë, një grup i myslimanëve të rinj janë shfaqur. Ata kanë një të kuptuar të pamjaftueshëm të fesë dhe i konsiderojnë që gati asnjë nga udhëheqësit nuk gjykojnë me ligjin e Allahut. Përgjatë kësaj ata bëjnë rebelim kundër pushtetarëve pa u konsultuar me dijetarët dhe njerëzit e mençur. Në të kundërtën, ata veprojnë të paarsyeshëm sipas mendjes së tyre. Ata kanë shkaktuar një sprovë kaosi pas së cilës kanë derdhur gjak në Egjipt, Siri, Algjeri, dhe para në Haram në Mekë. Në këtë mënyrë ata kanë kundërshtuar hadithet autentike të cilat myslimanët i kanë praktikuar në të gjitha kohët, të gjithë me përjashtim të Hauarixhëve.”

Shpërndaje: