Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Të gjykuarit nga një gjykat sekulare (1)

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Ighathat-il-Lahfan (36)

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/ighasah%20-%2024-10-1436.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Në vendin tonë ekziston një ligj që të gjithë pacientët të cilët dëshirojnë për të bërë kontrollë tek mjeku duhet të kenë marrëveshje me mjekun para se të bëhet kontrollimi. Marrëveshja thotë se çdo ankesë nga pacienti dhe gabimet nga ana e mjekut duhet t’i referohen gjykatës. A i lejohet muslimanit të sëmurë që të nënshkruajë këtë marrëveshjeje që është për t’u gjykuar nga një gjykatë joislame, duke pasur parasysh se muslimanët nuk kanë opsione të tjera?

Përgjigje: Është në rregull në qoftëse ai nuk mund të marrë të drejtat e tij në një mënyrë tjetër. Ai të humbet të drejtën e tij?! Ai nuk duhet të humbet të drejtën e tij!. Nëse ai merr vetëm të drejtën e tij dhe të drejtën e askujt tjetër është në rregull.

Shpërndaje: