Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Të kërkuarit ndihmë nga xhinët e mirë

Imam Abdul-Aziz bin Abdullah bin Baz (v. 1420)

Burimi: Likaat ma’a esh-Shajkhajn, pyetur nga Abdullah et-Tajjar (1/135-136)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Çfarë është dispozita për të kërkuar ndihmë nga xhinët e mirë?

Përgjigje: Nuk duhet të kërkohet ndihmë nga xhinët e mirë. Arsyeja pse nuk duhet bërë atë është që të mbyllen dyert e kësaj gjëje, ngase mund të ndodhin gjëra më të këqija. Megjithatë nëse xhinët tregojnë diçka që është e vërtetë, nuk duhet t’i besohet atyre përderisa nuk verifikohet ajo çfarë ata thonë.

Shpërndaje: