Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Të lutemi në të mirën e udhëheqësit i cili nuk gjykon me ligj të Allahut

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “A lejohet të bëjmë du’a që Allahu ta përmirësojë e t’i jep sukses udhëheqësit i cili nuk gjykon me ligj të Allahut, por gjykon me ligje të tjera? A është ky një lloj inkurajimi që të vazhdojë në këtë gjë?”

Përgjigje: “Kur bën të lutet për kafirin që Allahu ta udhëzojë, çfarë të themi për muslimanin që është gjynahqar?! Lejohet të lutemi për kafirin dhe për muslimanin. Gjithashtu, lutemi që Allahu t’i jep udhëheqësit sukses që ai të pendohet e të gjykojë me sheriatin islam, dhe për këtë nuk ka asgjë të keqe.”

Shpërndaje: