Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Të lutesh me zë melodik ashtu siç bëhet leximi i Kuranit

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Ka disa gra të cilat i lexojnë lutjet ashtu siç lexohet Kurani …”

Përgjigje: ”Është risi që të bëhet dua në mënyrë melodike ashtu siç lexohet Kurani.

Ajo duhet të bëj lutje por ashtu siç duhet.

Nëse burrat mund ta dëgjojnë zërin e saj, asaj nuk i lejohet ta ngritë zërin.

Nëse kjo bëhet vetëm në mesin e grave, ajo e ngre zërin e saj vetëm aq sa ato mund ta dëgjojnë në mënyrë që ato të thonë ”Amin”. Mirëpo pa zë melodik dhe pa e zbukuruar zërin.”

Shpërndaje: