“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Të marrësh tejemum para veshjes së ihramit

Imam Abdul-Aziz bin Abdullah bin Baz (v. 1420)

Burimi: Masa’il el-Imam Ibn Baz, pyetur nga Abdullah bin Mani el-Utejbi (1/136)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A lejohet të marrim tejemum kur të veshim ihramin pranë mikatit nëse nuk gjejmë ujë?

Përgjigje: Me sa duket kjo nuk lejohet sepse qëllimi është për të bërë dush. Ebul-Abbas Ibnu Tejmijeh – Allahu e mëshiroftë! – ndër të tjerash e ka përmendur këtë.

Shpërndaje: