Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Të ndahet akika në dy pjesë, ”për gosti dhe t’u ipet të varfërve”

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Çfarë është gjykimi që të dahet akika e djalit në dy pjesë: njëra pjesë për të varfërit dhe tjetra për gosti?”

Përgjigje: “Kjo është e lejuar. Është e lejuar që e tërë akika të përdoret për gostinë. Poashtu, është e lejuar që tërë akikën, t’ua dhuroj të varfërve ose tashpërndaj të tërën.”

Shpërndaje: