Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Të quajturit veten Selefi

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/node/14397

Data e fetvas: 23/4-1434 ose 05-03-2013

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Disa nxënës dije thonë se nuk duhet thënë: “Unë jam Selefi”, sepse kjo është lavdërim ndaj vetvetes. A është e saktë?”

Përgjigje: “Nëse e thotë këtë nga aspekti i vetë-lavdërimit, kjo nuk lejohet. Mirëpo, nëse ai këtë e thotë si sqarim, sepse është në mesin e sekteve dhe grupeve që janë në kundërshtim (me Sunnetin), duke treguar se qëndron larg tyre dhe thotë se është Selefi që pason metodologjinë e Selefëve, si një refuzim ndaj tyre, kjo është diçka e mirë.”

Shpërndaje: