Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A do të shihet Allahu në Ditën e Gjykimit?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Fet’hul Mexhid (42)

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Fathul%20majd%20%20%2026%20-02%20-%201437-01.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A do të shihet Allahu (Subhanehu ue Te ala) në ahiret?

Përgjigje: Po, Allahu (Xhela ue Ala) shihet në ahiret, sepse Ai do t’u jepp besimtarëve forcë që mundëson shikimin në Të (Subhaneh).

Ndërsa në këtë jetë askush nuk mund ta shoh Allahun:

فَلَمَّا تَجَلَّى رَبُّهُ لِلْجَبَلِ جَعَلَهُ دَكًّا وَخَرَّ موسَى صَعِقًا

”Kështu kur Zoti i tij iu shfaq malit, Ai e bëri atë thërrmi e Musait i ra të fikët, e Musait i ra të fikët.” 1

Kur Musai i kërkoi Allahut që ta sheh Atë, Allahu tha:

لَن تَرَانِي

”Nuk mund të më shohësh.”

Do të thotë në këtë jetë. Në jetën tjetër Allahu u jep besimtarëve forcë që mundëson shikimin në Të (Subhanehu ue Te ala).


1 7:143

2 7:143

Shpërndaje: