Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Të shijosh ushqimin kur je agjërueshëm

Komisioni i Përhershëm për Kërkime dhe Fetva

Fetvaja: nr 10/332

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Disa nga dijetarët kanë lejuar gruan të shijojë ushqimin gjatë agjërimit nëse ajo dëshiron ta dijë se si është ushqimi, a është kjo e saktë? Ata thonë gjithashtu se kjo është me kusht që asgjë nga ushqimi të mos shkon poshtë në fyt.
 
Përgjigje: Nuk ka asnjë problem që njeriu të shijon ushqimin gjatë ditës në Ramazan nëse kjo është e nevojshme. Agjërimi është i saktë nëse ajo nuk e ka për qëllim që të gëlltit diçka prej ushqimit.

Shpërndaje: