Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Të tillëve iu lejohet të lexojnë librat e filozofisë

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Ighathat-il-Lahfan (100), min: 49:16

Burimi: https://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/%D8%A5%D8%BA%D8%A7%D8%AB%D8%A9%20%D8%A7%D9%84%D9%84%D9%87%D9%81%D8%A7%D9%86-10-07-1440%D9%87%D9%80_0.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cila është gjykimi për leximin e librat e filozofisë për të njohur falsitetin e tyre?

Përgjigje: Vetëm një person i qëndrueshëm mund t’i lexojë ato. Asnjë fillestar ose student. Kjo është e rrezikshme. Vetëm njerëzit e qëndrueshëm, si Shejkhul-Islam Ibnu Tejmijeh dhe Ibnul Kajimi, mund t’i lexojnë ato.

Shpërndaje: