Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Teberruk përmes pëlhurave dhe enëve me ajete Kuranore

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: Sherh Ighathat-il-Lahfan (43)

http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/ighastah%20%20-%2019%20-%201%20-%201437.mp

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Tek ne ka njerëz që kërkojnë bekime përmes pëlhurave dhe enëve në të cilat janë shkruar ajete Kuranore. Cili është vendimi për të kërkuar bekimin përmes gjërave të ngjashme?”

Përgjigje: ”Kjo nuk është e lejuar. Nuk është e lejuar për të kërkuar bekimin përmes gjërave të tilla si pëlhura, enët e kuzhinës dhe gjëra të tjera.”

Shpërndaje: