“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Tejemumi duhet bërë sipas radhitjes dhe pandërprerë

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Sherh Umdat-il-Fikh (6)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është kusht që tejemumi të bëhet sipas radhitjes dhe pandërprerë?

Përgjigje: Po. Është kusht që së pari të fshijë fytyrën e pastaj duart, sikurse veproi profeti -salAllahu alejhi ue selem- kur e mësoi ‘Amarin. Ai -salAllahu alejhi ue selem- e fshiu fytyrën dhe pastaj duart e tij.

Shpërndaje: