Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Thënia ”Iblisi nuk ka bërë kufër” 2

Alameh Salih bin Feuzan el-Feuzan (Allahu e ruajttë!)

Burimi: http://youtu.be/6_76GCtiBhg

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Unë kam dëgjuar se si një njeri (Amër Khalid) tha në telivizion se Iblisi nuk ka bërë kufër kur ai tha: ”Zoti im” dhe ”Ti më ke krijuar mua”.

A është kjo fjalë e pakufizuar e vërtetë?”

Përgjigje: ”A nuk keni dëgjuar për këtë dhe se nuk është e mjaftueshme për të konfirmuar sundimin e Allahut edhe nëse ai do të thonte: ”Zoti im”? Nuk është e mjaftueshme përderisa ai të adhuron vetëm Allahun dhe të relaizojë Teuhidin e Uluhijetit (Adhurimit).

Atë që keni dëgjuar është një fajlim i kotë nga një person i devijuar – Allahu na ruajtë prej tij. Ai devijon njerëzit me këtë fjalim. 

Kjo është prej thënieve të idhujtarëve:

”Sikur të donte Allahu, nuk do të adhuronim tjetër veç Tij as ne, as baballarët tanë dhe nuk do të kishin bërë të ndaluar asgjë (nga ajo që ka lejuar Allahu).” 6:148″

 

Shpërndaje: