Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Thënia se ferexheja nuk është prej islamit

Imam Muhammed Nasirudin el-Albani (v. 1420)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Çfarë është gjykimi mbi thënien se, ferexheja nuk ka bazë në sheriat, por ajo është teprim dhe ekstremizëm. Edhe nëse në Sunnet kuptohet se veprimi i tillë preferohet, atëherë kjo ka për qëllim vetëm nënat e besimtarëve.”

Përgjigje: ”Kjo është padituri mbi Sunnetin!”

Pyetësi: ”Pra, nuk ka asnjë argument për këtë thënie?”

Përgjigje: ”Në asnjë mënyrë.”

Shpërndaje: