“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Therja dhe gostia në lidhje me një artikull të sapo blerë

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sherh ed-Durr en-Nedhid (5)

http://www.alfawzan.af.org.sa/node/13484

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Cili është vendimi i mishit i cili është ther për ta falënderuar Allahun në lidhje me një artikull të nevojshum të sapo blerë ose pas ndërtimit të një shtëpie të re dhe i ftonë njerzit në këtë gosti?”

Përgjigje: ”Kjo është për ta falënderu Allahun. Kjo është në rregull. Është gjë e mirë. Për deri sa është falënderim ndaj Allahut, kjo është në rregull.”

Shpërndaje: