“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Thirrësi i cili del jashtë vendit për të kërkuar rrizkun

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: Sherh ed-Durr en-Nedhid (5)

http://www.alfawzan.af.org.sa/node/13484

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “A mëkaton studenti që braktis fshatin në të cilin jeton, për të kërkuar jetesën duke pasur parasysh se njërzit kanë nevojë të madhe për të, pasiqë në qytetin e tij ka shumë gabime lidhur me besimin?”

Përgjigje: “Jo, ai nuk mëkaton. Megjithatë, ai duhet të kthehet tek ata herë pas here, ti thërret ata në fenë e Allahut dhe t’ua sqaron atë atyre. Le të kthehet tek ta. Atij i lejohet të jetë larg vendit për aq kohë sa është e nevojshme dhe të kthehet përsëri tek ta dhe të vazhdojë të thërret në fenë e Allahut Azze ue Xhel.”

Shpërndaje: