Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Thirrësit nuk i lejohet që t’i fyej prijësit e vendeve të tjera

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh el-Akidah el-Uasitijjeh

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Pyetësi thotë: Allahu të dhëntë sukses! A i lejohet një thirrësi musliman në vendin tonë që të flasë (keq) për prijësin musliman të një vendi tjetër?

Përgjigje: Jo. Ai duhet të përhap besimin e Ehl-us-Sunnetit dhe Xhematit, ai duhet të përhap besimin e Ehl-us-Sunnetit dhe Xhematit në lidhje me prijësin dhe në lidhje me çështjet e tjera, në vendet e kufarëve dhe në vendet muslimane. Kjo është detyrë për kërkuesin e dijes dhe muslimanin.

Shpërndaje: