Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Thirrja e ezanit para kohe (1)

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Mexh’mu-ul-Fetawa 19/302

Përktheu: Besim Gjelaj

www.perlatmuslimane.com

Disa të paditur, nga muezinët, e thërrasin ezanin para kohe, me pretendimin se kjo është më e sigurt për agjërimin, mirëpo ata nuk e dinë se  neglizhojnë atë që është më e rëndësishme se agjërimi, e që është namazi i sabahut.

Ndoshta dikush falet para kohës duke u bazuar në thirrjen e tyre të ezanit. Nëse njeriu falet para kohës, qoftë edhe duke bërë vetëm tekbirin fillestar, namazi i tij nuk është i saktë!

Shpërndaje: