Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

T’i japësh sadaka organizatave të cilat bëjnë iftare për të varfër

Imam Abdul-Aziz bin Abdullah bin Baz (v. 1420)

Burimi: Mexhmu Fetaua ue Makalat Muteneui’ah (15/323)
 Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Ka disa organizata bamirëse që mbledhin sadaka nga muslimanët për të organizuar iftare të përbashkëta për muslimanë të varfër. Nëse u japim para këtyre organizatave, a shpërblehemi për ifatrin e agjëruesit apo duhet t’i jepet iftari agjëruesit personalisht?

Përgjigje: Nëse një musliman jep diçka në mënyrë që agjëruesi të bëj iftar, ai shpërblehet për bamirësinë e tij pavarësisht nëse ai e bën atë vetë ose nëpërmjet një personi të besuar ose nëpërmjet ndonjë organizate të besueshme.

Shpërndaje: