Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Torte dhe gurabija për bajram

Shejkh Ubejd bin Abdil-lah el-Xhabirij 

Burimi: http://ar.miraath.net/fatwah/6575

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është një bidat të gatuarit e tortave dhe grurabijeve për të Fitër Bajramin duke pasur parasysh se ne bëjmë të njëjtën gjë për martesë?

Përgjigje: Tek ne njerëzit therin kurban dhe gatuajnë dhe kanë gosti në shtëpitë e tyre. Në Nexhd ata bëjnë gosti jashtë. Ska të keqe me këtë nëse do Allahu.

Shpërndaje: