Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Trajtimi i ajeteve dhe haditheve nëpër gazeta

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)
Fataua Nur ala ed-Darb 13/59
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Nëse e dini se në këto gazeta ka ajete nga Kurani apo ndonjë prej emrave të Allahut -azze ue xhel-, apo ndonjë hadith prej haditheve të dërguarit ﷺ, nuk lejohet përdorimi i tyre si shtrojë për të ngrënë apo për tu ulur në to, apo për diçka të ngjashme sepse ky veprim është nënçmim i fjalëve të Allahut dhe emrave të Tij, dhe i haditheve të të dërguarit ﷺ.

Shpërndaje: