“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Tregtia me kozmetikë

Imam Muhammed Nasirudin el-Albani (v. 1420)

Burimi: Silsilat-ul-Huda uen-Nur (43)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Cili është gjykimi i shitblerjes me produktet kozmetike dhe që gruaja të zbukurohet me to për burrin e saj?”

Përgjigje: ”Tregtia bazohet në atë se a është përdorimi i tyre i lejuar apo i ndaluar. Nëse është e lejuar të përdoren ato, tregtia është e lejuar me to dhe anasjelltas. Unë besoj se, tregtia me këto produktet kozmetike perëndimore të cilat përdoren sot janë të ndaluara, për shkak se ato i takojnë grave kufare dhe janë cilësi e grave mëkatare.”

Shpërndaje: