Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Udhëtari i cili falë namazin e drekës pas imamit që është duke falur namazin e ikindisë

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 
Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/1431-49.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “A është e lejueshme për mua që ta fali drekën me xhematin i cili është duke e falur namazin e ikindisë, ndërsa unë jam në udhëtim?”

Përgjigje: “Sipas mendimit të saktë nuk ka asnjë problem në këtë, edhe në qoftë se nijeti yt është i ndryshëm nga ai i imamit. Është e lejueshme që njeriu të falë drekën pas atij i cili është duke falur ikindinë.”

Shpërndaje: