Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Udhëtimi pa mahrem nëse gruaja nuk ka frikë prej joshjeve dhe sprovave

Alameh Mukbil bin Hadi el-Uadi´i (v. 1422)

Burimi: Gharatul-Ashritah 2/465

www.perlatmuslimane.com


Pyetje: A lejohet që gruaja e cila është praktikuese e fesë të udhëtojë pa mahrem në qoftë se nuk i frikësohet joshjeve dhe sprovave në rrugë?

Përgjigje: ”äNuk lejohet një gjë e tillë. Profeti (sal Allahu alejhi ue selem) ka thënë: ”Për një grua që beson Allahun dhe Ditën e Gjykimit nuk lejohet që të udhëtojë pa mahrem”.Disa nga dijetarët, sa më kujtohet nga Malikitë, kanë thënë se është lejuar që ajo të udhëtojë me një grup të sigurt, por hadithi i profetit ka përparësi ndaj fjalëve të të tjerëve.

Shpërndaje: