Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Umer bin Abdil-Azizi i jepte përparësi umetit para grave të tij

Imam Shems-ud-Din Muhammed bin Ahmed edh-Dhehebi (v. 748)

Burimi: Sijar A´lam-in-Nubala 5/128

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

“Unë dhe Ibn Ebi Zekerija ishim jashtë derës së Umer bin Abdil-Azizit dhe dëgjuam qarje. Mësuam se udhëheqësi i besimtarëve kishte lënë gruan e tij që të zgjedh, ose që të qëndrojë në shtëpitë e saj dhe në gjendjen e saj me dijen që ai ishte shumë i zënë për të qenë me gra ose që të shkojë në shtëpin e babait të tij. Si pasojë, ajo filloi të qajë dhe kështu vepruan edhe robëreshat të saj.”

Shpërndaje: