Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Ushqimi i cili përgatitet për festat e bidatçijve

Imam Salih Ibn Feuzan El-Feuzan
Ligjërata: Sherh Ighathat-il-Lahfan (26)
Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/d…
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Bërësi i pyetjeve: Shejkh i nderuar, Allahu ju dhëntë sukses! Pyetësi thotë: Cili është gjykimi për të ngrënë nga mishi i cili shërbehet në festat e bidatçijve?

Përgjigje: Ai nuk duhet të hahet sepse ngrënia e tij i inkurajon ata (bidatçijt) për festat (e tilla) si, Viti i Ri etj. Nuk (duhet të) hahen ushqimet që përgatiten për këto (festa) sepse kjo gjë i inkurajon ata dhe është aprovim ndaj tyre për ato festa. Po!


Shikoje videon këtu: https://www.youtube.com/watch?v=4maRM9liUfo&feature=youtu.be

Shpërndaje: