“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Ushqimi i cili përmban xhelatinë nga dhjami i derrit

Alameh Ahmed bin Jahja en-Nexhmi (v. 1429)

Burimi: http://youtu.be/_lsqXV1jZlE

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Çfarë është gjykimi për të ngrënë ushqim i cili përmban xhelatinë pa e ditur nëse xhelatina është bimore apo shtazore si dhjami i derrit apo i lopës. Por në këtë shtet (Francë) më së shumti përdoret dhjami i derrit.”

Përgjigje: “Nuk është e lejuar për një mysliman të hajë diçka e cila përbëhet nga mishi i derrit. Por nëse ka ngrëne duke mos e ditur, Allahu do ta falë atë.”

Shpërndaje: