Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Ushqimi më i mirë për gruan pas lindjes

Imam Ismail Ibn Kethir ed-Dimeshkij (v. 774)

Burimi: Tefsir el-Kuran el-Adhim (3/158)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Allahu (tebarek ue te ala) i tha (Merjemes, nënës së Isait ):

“Dhe shkunde trupin e hurmës nga ti, do të lëshojë mbi ty hurma të freskëta e të pjekura. Kështu që ha e pi dhe ji e kënaqur.”

Do të thotë, ji e lumtur.

Si rezultat i kësaj, Amr bin Mejmun tha:

“Nuk ka asgjë më të dobishme për të ngrënë për një grua pasi të këtë lindur sikurse hurmat e thata dhe hurmat e freskëta.”

Pastaj e lexoi këtë ajet fisnik.


1 19:25-26

Shpërndaje: