Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Vajza adoleshente rrinë e zbuluar me të afërmin e saj

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Tefsir-ish-Shejkh Muhammed bin Abdil-Vehab (15)

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/tafsir_27-07-1433.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është gjykimi që një vajzë e zbuluar të ulet e vetme në shtëpi me mashkullin e afërt të saj dhe i cili ka arritur moshën adoleshente? Argumenti i saj është se ata janë rritur bashkë.

Përgjigje: Kjo nuk është e lejuar. Vajza adoleshente duhet të mbulojë veten edhe pse ajo është rritur me atë djalosh. Kjo nuk e justifikon atë se asaj i lejohet që të zbulohet në praninë e tij, sepse ai nuk është mahrem i saj. Asaj i lejohet të zbulojë vetveten para maharimëve të saj. Ai nuk është mahrem i saj. Ai nuk bëhet mahrem i saj vetëm sepse ata janë rritur bashkë.

Shpërndaje: