Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Varfëria dhe fatkeqësitë mund të jenë mirësi ndaj njeriut

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Tefsir Suretul-Bekare 3/281

Përktheu: Besim Gjelaj

www.perlatmuslimane.com

“Ndonjëherë, sëmundjet janë mirësi prej Allahut të Plotfuqishëm ndaj njeriut. Andaj varfëria dhe fatkeqësitë mund të jenë mirësi ndaj njeriut, sepse njeriu nëse vazhdimisht përjeton mirësi, kënaqët me jetën e tij duke bërë një jetë të qetë, atëherë ndodh që të bëj tirani dhe e harron Allahun e Plotfuqishëm.”

Shpërndaje: