“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Vend shikimi gjatë rukusë dhe teshehudit

Imam Muhammed Nasirudin el-Albani (v. 1420)

Burimi: “Muteferrikatul-Albanij” 1/8

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Ku duhet të shikojë namazliu gjatë rukus?”

Përgjigje: “Ai nuk është i detyruar që të shikoj në një vend të caktuar, ashtu siç duhet shikuar kur është në këmbë dhe kur është ulur në teshehud. Pra, kur ai është në këmbë, shikon në vendin e sexhdes dhe kur është ulur (në teshehud), shikon në gishtin tregues të cilin e lëvizë.

Por gjatë rukusë, nuk është një vend i caktuar ku jemi të urdhëruar për të shikuar, kështu që shikimi në ndonjë vend të caktuar është i papërcaktuar.”

Shpërndaje: