Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Veshja e caktuar për rast vdekje

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Mexhmu-ul-Fataua (17/410)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetja 344: Cili është gjykimi për zgjedhjen e një veshje të caktuar për ngushëllime, siç janë rrobat e zeza të grave?

Përgjigje: Unë mendoj se ky veprim është bidat. Kjomund të jetë për shkak të pikëllimit ndaj përcaktimit të Allahut (azze uexhel). Disa njerëz mendojnë se kjo lejohet, por duke pasur parasysh se Selefët nuk vepruan kështu, kjo mënyrë e veshjes tregon për pikëllim dhe mërzi, prandajështë më mirë të shmanget kjo. Rroba të tilla qëndrojnë më pranë mëkatit sesatë lejuarës.

Shpërndaje: