Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Veshja e gruas gjatë leximit të Kuranit dhe Suxhud-ut-Tilauah

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Sherh Ighathat-il-Lahfan (103), min: 1:06.42
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimame.com

Pyetje: A duhet që gruaja të mbulojë flokët kur lexon Kuran apo kur të bëjë Suxhud-ut-Tilauah?

Përgjigje: Suxhud-ut-Tilauah është namaz. Pra, ajo duhet të jetë e mbuluar sikurse në namaz. Ndërsa, ajo nuk ka nevojë të mbulohet kur lexon Kuran për deri sa nuk është e rrethuar nga burra të huaj.

Shpërndaje: