Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Veshja e rrobave të shkurtra në prani të fëmijëve dhe të afërmve të saj meshkuj

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: “Mekanetul-Mer’ah fil-Islam”, fq: 641.
Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Unë i kam katër fëmijë dhe unë veshi rroba të shkurtra kur unë jam me ta. Cili është gjykimi mbi këtë?”

Përgjigje: “Nuk është e lejuar që gruaja të vishet me rroba të shkurtra edhe atëherë kur ajo është me fëmijët e saj apo me dikë prej të afërmve të saj meshkuj. Ajo mund të shfaq para tyre vetëm atë që shihet normalisht dhe që nuk është diçka provokuese. Përndryshe, veshja e rrobave të shkurtra është e lejueshme në prani të burrit të saj dhe që nuk është prezent me të askush pos tij.”

Shpërndaje: