Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Vetëm gjykatësi e dënon magjistarin me vdekje

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Ighathat-il-Lahfan (61), min: 46.40

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/fathul%20majid-%2029%20-0%206-1438.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Shumë njerëz pyesin në lidhje me ekzekutimin e magjistarëve nga Hafsah dhe Xhundubi (radijAllah anhume). A ka argument në këtë se është e lejuar për secilin që të ekzekutoj magjistarin pa lejen e pushtetarit, apo se kjo ishte ixhtihad personal nga këta dy sahabij?

Përgjigjja: Pasi që gjyqtari ta ketë dënuar fajtorin me vdekje, cështja  duhet t’i dërgohet pushtetarit. Por këta ishin sahabë, ata kanë pozitën e  tyre, diturinë dhe meritat. Ata nuk janë si ne dhe të tjerët. Sahabët dallojnë nga të tjerët.

Shpërndaje: