Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Vetëvrasje apo përdhunim?

Komisioni i Përhershëm për Kërkime Shkencore dhe Fetva

Burimi: Fetuaja nr 22/253
Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “A i lejohet gruas myslimane që të bëjë vetëvrasje për të ruajtur nderin e saj dhe sekretet e luftëtarëve në rrugën e Allahut në qoftë se ajo ka frikë se armiku do ta përdhunojë atë?”

Përgjigje: “Nuk është e lejueshme për të që të bëjë vetëvrasje edhe nëse ajo frikësohet se do t’i ndodhë ajo që ka përmendur. Në këtë rast ajo është e justifikuar para Allahut, ngase ajo që i ndodh është pa dëshirën e saj.”

Shpërndaje: