Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Vizita dhe furnizimi i nënës nga gjiri

Alameh Mukbil bin Hadiel-Uadi’i (v. 1422)

Kam-ul-Mu’anid, fq. 309

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Një grua më ka mëkuar. A jam i detyruar që ta vizitojë atë dhe fëmijët e saj dhe që t’i furnizojë ata?

Përgjigje: Sa i përket vizitave, ajo llogaritet si nëna juaj. Vizitoje atë. Megjithatë, nuk je i detyruar që ta furnizosh atë por nëse e bën këtë ky është veprim i mirë. Pra është një vepër e pëlqyeshme dhe jo e detyrueshme.

Shpërndaje: