“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Vizita e varreve në një ditë të caktuar

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Çfarë është gjykimi mbi caktimin e një dite të veçantë për t’i vizituar varret dhe për të bërë lutje për ta?”

Përgjigje: ”Nuk ka asnjë ditë të caktuar për t’i vizituar varret. Ato vizitohen atëherë kur ka mundësi. Por që të caktohet një ditë e caktuar për t’i vizituar varret dhe të besohet se në atë ditë është më mirë vizita e varreve sesa ditët tjera, atëherë kjo është shpikje në fe dhe si e tillë nuk është e lejuar.

Varret vizitohen atëherë kur ke mundësi.”

Shpërndaje: