Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Vonimi i shtatzënisë për shkak të studimeve

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: http://www.ibnothaimeen.com/all/noor/article_6311.shtml

 www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A lejohet që një grua e martuar të pres që të ketë fëmijë derisa ajo të përfundojë mësimet universitare?

Përgjigje: Kjo është e drejta e saj dhe e burrit. Nëse ata bien dakord që për një periudhë të caktuar ose për një qëllim të caktuar të mos kenë fëmijë, nuk ka të keqe në këtë. Sahabët praktikonin këtë gjë në kohën e profetit .

Xhabiri (radijAllahu anhu) ka thënë:

“Ne e kishim zakon të praktikonin azlin gjatë kohës kur Kurani shpallej.”

Shpërndaje: