“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Xhemal-ud-Din el-Afgani ishte mason

Alameh Mukbil bin Hadi el-Uadi´i (v. 1422)

Burimi: el-Burkan, fq. 30-31

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Ka disa dëshmi se Xhemal-ud-Din el-Afgani ishte një mason. Unë rekomandoj librat “Da’uatu Xhamal-id-Din el-Afgani fi Mizan-ul-Islam” dhe “Menhexh-ul-Medreseh el-Aklijjeh fit-Tefsir”, në mënyrë që lexuesi mund të sheh se si el-Afgani vetë shkruan se sa i nderuar ai është sepse është me Masonët.

El-Afgani ishte i devijar. Ai shtrembëroi shumë prova. Ai mohoi shumë mrekulli profetike. Ai anuloi dhe shtrembëroi shumë gjykime. Ai e devijoi egjiptiasin Muhammed Abduh. Ai poashtu e devijoi edhe Muhammed Rashid Ridhan dhe shumë të tjerë në Egjipt.

Shpërndaje: