Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Xhilbabi deri në zogun e këmbës për shkak të shiut

“Komisioni i Përhershëm për Kërkime dhe Fetva”, nr (17/95)

Burimi: Ketful-Ez´haril-Mutenathirah an Fetaua el-Mer’atil-Muslimeh, faqe. 704-705
Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Unë jam një grua myslimane nga Gjermania. Kur unë të veshi xhilbabin që shtrihet nën zogun e këmbëve, ai laget për shkak të shiut që bie pothuajse gjatë tërë vitit. A më lejohet të veshi një xhilbab që është përmbi zogun e këmbës në qoftë se unë mbathi çizme ose çorape të trasha?”

Përgjigje: “Nëse është vërtetë ashtu siç po e përshkruani ju, lejohet të vishen rroba që nuk janë të gjata, por të cilat nuk përshkruajnë pjesët e trupit. Megjithatë, ato duhet ta mbulojnë trupin deri tek zogu i këmbës. Përveç kësaj, ajo duhet të mbathë, siç u përmend, çizme ose çorape.”

Shpërndaje: