Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Zekati mbi aksionet në pasuri të patundshme

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Tefsir-ish-Shejkh Muhammed bin Abdil-Vehab (21)

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/1434-08-14.mp3

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Unë kam aksione në pasuri të patundshme që tetë vjet. Pasi kisha humbur shpresën e fitimit, fitova elhadulilah. A duhet të paguajë zekatin për to?

Përgjigje: Po, ti duhet të paguash zekatin nga viti që more fitimin. Ti nuk duhet të paguash për vitet e mëparshme sepse ti nuk e ke ditur nëse do të fitoshë apo jo.

Shpërndaje: