Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Zgjohet nga anaestezioni pasi të ketë kaluar ikindia

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Umdat-il-Fikh (12), min: 35:55

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/umdah%20Fiqh-19-10-1434_0.mp3

Përktheu: Valdeti Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Një person do të operohet gjatë kohës së namazit të drekës. Ai e di se zgjohet nga anestezoni vetëm pasi që t’i ketë kaluar koha ikindisë dhe akshamit. A i lejohet të bashkojë drekën me ikindinë gjatë kohës së drekës dhe akshamin me jacinë në kohën e jacisë?

Përgjigje: Po, i lejohet që ta bëjë këtë. Kjo është në të vërtetë detyra e tij. Nëse ai do të operohet pasi të ketë hyrë dreka dhe operacioni do të vazhdoj derisa të kaloj ikindia, ai i bashkon namazet gjatë kohës së namazit të parë (drekës). Nëse ai do të operohet para se të hyjë koha e drekës, ai bën nijet të bashkojë namazet në kohën e ikindisë.

Shpërndaje: